"גרוזיה" ,או בשמה המודרני ג'ורג'יה, היא מדינה הנמצאת המעבר שבין אירופה לאסיה והיא חברה לשעבר ברפובליקה הסובייטית. בג'ורג'יה תוכלו למצוא כפרים על הרי הקווקז ואת חופי הים השחור. ג'ורג'יה מפורסמת בהיסטוריה שלה ולכן מעניין לדעת שיש בה מנזרים במהרות עוד מהמאה ה12 ואפילו אזור עתיק שלם, המוקדש לגידול ענבים וייצור יין, הנקרא קקתי. עם כל ההיסטוריה והתרבות של ג'ורג'יה היא בהחלט מקום נהדר לתיירים, אך מה שבעצם הכי מעניין בה הוא התרבות הקולינרית. למזלנו הרב לנו כאזרחי ישראל אין שום סיבה לטוב לבקר ב"גרוזיה" כי יש לנו מהגרים רבים שהגיעו משם וחיים בארצנו. במדינה שלנו ישנם גרוזינים שלא רק הביאו איתם זיכרונות מהמקום בו נולדו אלא גם את המטבח הגרוזיני הטעים שלהם. כיום תוכלו בקלילות רבה דרך האינטרנט למצוא לכם מסעדה גרוזינית בחיפה וכמעט בכל עיר ולבוא וליהנות מחוויה קולינרית, שאלא אם כן אתם גרוזינים בעצמכם או נשואים למשפחה, בדרך כלל לא יוצא לכם לטעום ולנסות. מסעדות אחדות גם מספקות ללקוחות חלל פרטי במסעדה לקיום אירועים קטנים או גדולים לכל מטרה שהיא.

 

 

כמה דוגמאות לאוכל גרוזיני מסורתי, שתמצאו במסעדה גרוזינית, הן: קינקלי (כיסוני פסטה ממולאים) – בצק המעוצב בצורה ייחודית אשר בדרך כלל ממולא בבשר ותבלינים, ומוגש מאודה או מבושל. לצמחוניים שביניכם תשמחו לגלות שישנן גירסאות צמחוניות של קינקלי בהן תמצאו מילוי כמו פטריות וגבינה. בדריג'ני ניגווזיט – רצועות חציל צלוי, מוגשות שתוחות הפתחות עם ממרח של אגוזי מלך. בדריג'ני היא מנה מתוקה ומלוחה ומיוחדת במינה. לוביו (מרק שעועית) – תערבות של מרק שעועית ושעועית מטוגנת. הסמיכות והטעם של הלוביו משתנה באופן קבוע, ומזכיר מנות שעועית מקסיקניות שתמיד מספקות. לוביו מוגש לכם, בדרך כלל, עם לחם תירס ג'ורג'יאני. אילו הן חלק מהאפשרויות להן פוטנציאלית תוכלו לצפות, או מנות דומות, כאשר תיקחו את המשפחה והחברים למסעדה גרוזינית חיפה, שהיא אחת הערים בהן תמצאו יהלום נדיר שכזה.

EVEROOM הוא אינטואיטיבי, חדיש, מרתק וידידותי למשתמש והאתר מספר אחת ברשת הדיגיטלית הנותן מענה, באיכות הגבוהה ביותר, למסעדות עם חדר פרטי לאירועים ומקומות בילוי ופנאי בארצנו. בEVEROOM תוכלו להשכיר חדרים וחללים פרטיים, ואפילו שפים מקצועיים שיגיעו עד למקום המגורים.